Stormschade aan duinen op Ameland

HOLLUM – De storm heeft grote schade toegebracht aan de duinen op Ameland. Op het zuidwest zijn vandaag kliffen te zien in plaats van een glooiende duinovergrang naar het strand. Het zeewater is via de reddingbootovergang naar binnen gestroomd en vormt een meer tussen duin en dijk met een centimeters dikke schuimlaag.

Aan het aanspoelsel op de dijk ter hoogte van de Hollumer Reeweg is te zien hoe hoog het water op de avond van 5 december heeft gestaan. De golven rolden tot op het talud en lieten een vloedmerk achter op het groen van de dijk.

Vrijdagmiddag iets na hoog water van 11.15 uur bij Hollum, was de lucht zo bezwangerd van hagelstenen en zó zwart, dat de vuurtorten midden op de dag zijn licht ontstak. Enkele minuten na de losgebarsten hagelbui klaarde de lucht weer op en ging de vuurtoren weer op dag-stand.

Wie mooie foto's van stormbeelden heeft: stuur ze op naar info@persbureau-ameland.nl onder vermelding van het wie-wat-waar en hoe laat, of zet ze zelf op Waddenpost. Daar komen in de loop van de dag meer berichten over hoe het de andere Waddeneilanden afgelopen Sinterklaasstorm is vergaan.

>>> lees hier over Zware stormen

>>> meer foto's volgen, nou ee'st huuske oprume

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *