Schade voor The Sunset Ameland

HOLLUM – Strandpaviljoen The Sunset op het badstrand van Hollum heeft de volle laag gekregen van de Sinterklaasstorm. Wat er onder het strandpaviljoen lag opgeslagen is allemaal in de golven verdwenen. Kussens lagen over het strand verspreid van het Suudwest tot op het rif. De golven hebben het hout en materieel dat onder de vloer zat losgebeukt en meegvoerd. De zee nam van The Sunset en de zee gaf aan de jutters, die balken en kussens meenamen als juttersgoed.

Strandpaviljoen Ballum staat nog hoog op het duin, al heeft de storm wel wat van de duinvoet gesnoept.

Strandpaviljoen De Buren van Nes ging voorbereid de storm in. Achter het paviljoen werd een doorgang gemaakt, zodat de golven een uitweg hadden en niet de vloer uit het paviljoen beukten, zoals eens met de inmiddels afgebroken Heksenhoed bij Buren was gebeurd. Die maatregel heeft goed uitgepakt.

't Strandhuys in Buren staat stevig op zijn palen. De ramen trilden in de sponningen, maar er is aan het paviljoen geen schade aangericht. 

Bij alle strandovergangen zijn de betonnen platen van het pad weggeslagen; de duinen vormen kliffen en de stelconplaten liggen op het verlaagde strand.

>>> lees hier over Storm en hoge golven op de Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *