Startsein verkiezingscampagne Wetterskip Fryslân 

LEEUWARDEN – Dijkgraaf Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslân geeft woensdag 27 februari om 10.00 uur het startsein voor de campagne voor de verkiezingen van het nieuwe algemeen bestuur. De dijkgraaf zal bij die gelegenheid naast het waterschapsgebouw de acht watertypes onthullen die symbool staan voor de unieke band die Nederlanders hebben met water. Dit gebeurt in aanwezigheid van de lijsttrekkers van de deelnemende partijen.

Waterschapsverkiezingen 

Via de verkiezingen op 20 maart 2019 wordt het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân gekozen. Het algemeen bestuur bestaat uit 25 leden. 18 leden (ingezetenen) worden gekozen tijdens de verkiezingen. De andere 7 leden worden benoemd door belangenorganisaties. Dit zijn de zogenaamde geborgde zetels. Deze zetels worden ingevuld door vertegenwoordigers vanuit de landbouw (drie plekken), vanuit de bedrijven (twee plekken) en vanuit natuurorganisaties (twee plekken). 

Aan de verkiezingen doen negen partijen mee. Het is de tweede keer dat de waterschapsverkiezingen gelijktijdig plaatsvinden met de verkiezingen voor Provinciale Staten van de provincie Fryslân. 

Verkiezingscampagne ‘We mogen weer stemmen!’ 

Iedereen in Nederland heeft een band met water. We houden ervan, of misschien juist niet. We wonen ertussen of werken ermee. We zwemmen en vissen erin of fietsen erdoor. We hebben water nodig voor onze planten en dieren en om onze oogsten te laten slagen. Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en rivieren. En stiekem is iedere Nederlander trots op hoe wij naast, tegen en vooral mét water leven. 

In Nederland beheren de waterschappen ons water. Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite van Wetterskip Fryslân.

Amelander kandidaten

Op de kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân staan twee kandidaten van Ameland. Op lijst 2 van Water Natuurlijk staat Tonnie Overdiep uit Nes op plaats 25. Op lijst 9 van 50Plus staat Albert Huizeling uit Nes op nummer 4.

Dossier Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen 2019

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *