Sponsoren zeehonden blijven crèche trouw

HOLLUM – Ondanks de perikelen bij Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen staan er een paar trouwe particuliere sponsoren op het Suudwest. Ze zijn speciaal voor het uitzetten van vier grijze zeehonden naar Ameland gereisd. Het zijn ‘hun’ zeehonden en de kinderen zijn mee om de luikjes van de kisten omhoog te trekken.

Marion Hoogstede was sponsor en blijft sponsor. Ze is het niet voor de directeur maar voor de zeehonden. En daarbij, elke ontwikkelende organisatie kent mindere tijden en perioden van bloei. Er komt wel weer iets goeds uit voort, is de visie van Hoogstede op de crisis in de zeehondencrèche. Een paar weken geleden stond ze op Vlieland voor de vrijlating van zeehonden en nu is ze op Ameland, speciaal voor zeehond Khush: ze meent dat de naam ‘hoop’ betekent. De jonge grijze zeehond is een dikke 37 kilo zwaar en hij ziet er goed gevuld uit.

De kinderen Berend en Hanna zitten op de kist. Zij mogen het luik omhoog trekken.

De vier hobbelen aarzelend naar de Waddenzee, maar als ze eenmaal de zee ruiken zwemmen en duiken ze dat het een lust is. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *