Sneldienst uit de vaart

NES – Sneldienst Fostaborg is vanaf 1 april uit de vaart. Het schip moet worden gerepareerd. Naar verluid is de snelboot middenop het wad op een zandplaat gestoten. Ter hoogte van de Zuiderspruit liep de Fostaborg malheur op. Het schip werd direct uit de vaart gehaald.

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 11 april zet Wagenborg de watertaxi in als sneldienst. In deze periode is de beschikbaarheid van de watertaxi en de capaciteit van de sneldienst beperkt. Wagenborg maakt excuses voor het ongemak.

Vooralsnog lijkt de nieuwe doorsteek niet een optimale oplossing voor het vertragingsprobleem van de Amelander veerboten. Op de beu's – het praatuurtje van mannen op een bepaalde plaats in het dorp – wordt gesproken over een te smal gebaggerde afgesneden bocht, waardoor veerboten elkaar niet fatsoenlijk kunnen passeren. Het zou mede de oorzaak zijn van de stranding van de snelboot. Kapiteins zouden des duivels zijn, beu'zen de dorpelingen verder.

het was niet de nieuwe bochtafsnijding die debet was aan de gronding van de Fostaborg, lees er hier meer over

⇒ het gebaggerde kanaal heeft vooralsnog de vertragingsproblemen niet helemaal weggewerkt 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *