Sneeuwdek van 19 cm op Ameland

NES – Weerfenomenenfotograaf Theo Kiewiet uit Nes meet vandaag een sneeuwdek van 19 centimeter. Ook legt Kiewiet sneeuwpret vast op de foto en laat hij zien hoe mooi de kerk eruit ziet in een winters kleed.

De sneeuw op de Waddeneilanden is landelijk nieuws en radio en televisie bericht over de winterse omstandigheden op de eilanden.

Gemeente Ameland heeft aangegeven niet te gaan strooien op het fietspad langs de Verbindingsweg van oost naar west. Het pad wordt berijdbaar gehouden voor de arrensleeën. Het zorgt wel voor wat overlast voor fietsers, maar fietsen doet toch haast niemand niet onder deze omstandigheden. Blijft de sneeuw, dan zit er wellicht een Arrensleewedstrijd aan te komen. Lees hier over de Arrensleewedstrijd op Ameland en wie de laatste keer de beker won.

De foto's van Theo Kiewiet zijn hieronder te zien.

Het filmpje hieronder laat de situatie van de duindoorbraak tussen paal 3 en 4 op het Noordzeestrand zien. De stroom van De Lange Dunen naar de zee ligt grotendeels onder de sneeuw.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *