1355 – Russische beer – metafoor voor kou uit Siberië

HOLLUM – Nummer 1355 gaat over de Siberische kou die als een Russische beer ons land binnentrekt.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Langdurige vrieskou die vanuit het oosten onze kant op komt, wordt ook wel de Russische beer genoemd. Het is een metafoor voor koudegolven die vanuit het Noord-Westen van Rusland het weer in het midden en westen van Europa bepalen. Als de Russische beer zich aandient, kan er geschaatst worden in Nederland. De koude uit Siberië stoot elk jaar wel even door naar West-Europa. De waarschuwing ‘de Russische beer komt eraan’ is reden om de schaatsen uit het vet te halen en om de hamsterkastjes te vullen: Nederland kan zich gaan voorbereiden op de vorst."

⇒ lees hier nummer 1355 over de Russische beer

⇒ lees hier nummer 1354 over Mata Hari

⇒ lees hier nummer 1353 over Winterspelen bijzonderheden

⇒ lees hier nummer 1352 over Dagboek van Kat

⇒ lees hier nummer 1351 over Curling

⇒ lees hier nummer 1350 over de Olympische Winterspelen

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *