Sinterklaas en de Zwarte Pieten komen naar Ameland

NES – Sinterklaas komt dit jaar op 16 november in Apeldoorn aan. De goedheiligman heeft zaterdag een drukke dag, want hij vaart meteen door naar de Waddenzee, om bij Nes op de veerdam aan land te gaan op Ameland. De boot met de oude baas wordt daar op zaterdag 16 november om 15.30 uur verwacht. Sint neemt een heel stel van zijn lievelings Pieten mee, heeft hij laten weten.

Vanaf de veerdam gaat hij dan per koets, brandweerauto, politiewagen, te paard – Sint zal ons wel weer verrassen – naar het centrum van Nes om de aanwezige kinderen te begroeten en om zelf te worden toegezongen.

Dit jaar rijdt er geen speciale bus voor de kinderen. Toch verwacht de Sint een heleboel kinderen op de pier, om daarna in optocht naar De Afslag te gaan. Daar is de officiële begroeting en daar krijgen alle kinderen een verrassing. Van Sinterklaas. En van zijn Pieterbazen.

⇒ lees hier over Sinterklaas op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *