Sint krijgt borrel bij De Welvaart

HOLLUM – Het is 5 december en Sinterklaas heeft weer afscheid genomen van Ameland. Eerst bezocht de Sint met zijn Pieten nog een twee basisscholen en daarna maakte hij te paard een rondtour door Hollum. Muziekkorps Forza Musica is steevast aanwezig om voorop te lopen en een paar sinterklaasliedjes te spelen. Het was een aangepaste route, deze keer, omdat in Hollum aan enkele weg wordt gewerkt. De Hidde Dirks Katstraat en de kruising met de Westerlaan en Badweg ligt er deels uit. Daarom werd De Stelp langs de noordkant gepasseerd en ging de stoet via de Cornelis Schellingerstraat naar het eindpunt van de route, het pleintje bij de bakker.

Vorig jaar kreeg de Sint daar nog een borrel, maar dit jaar is een oude gewoonte in ere hersteld en sloeg Sinterklaas in de Burenlaan ter hoogte van De Welvaart een glaasje achterover. Bij de bakker klonk wel het afscheidslied en werden Sint en zijn twee Pieten uitgezwaaid. "Tot volgend jaar, Sinterklaas!"

⇒ lees hier meer over Sinterklaas op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *