Sier komt weer terug

NES – Wagenborg Passagiersdiensten presenteert volgende week de vernieuwde veerboot Sier.

De geheel vernieuwde veerboot m.s. Sier wordt op woensdag 8 april op Ameland binnengehaald. Op donderdag 9 april vindt er een feestelijke welkomstreceptie plaats. De ingrijpende refit heeft plaatsgevonden op de werf van de Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl.

Vanaf begin januari 2015 is op de werf van de Koninklijke Niestern Sander gewerkt aan een flinke verbouwing van de veerboot. Het interieur in de salons heeft de meest zichtbare verandering ondergaan waarbij is gekozen voor het thema sport.

Ameland profileert zich als een eiland waar diverse sportevents in recreatieve en professionele sfeer gedurende het hele jaar worden beoefend.

In het schip zijn technische aanpassingen gedaan waarmee het in de komende jaren ruimschoots voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van veiligheid, milieu en comfort. De aanpassingen zitten vooral in de motoren, het alarmsysteem, de lampen die voorzien zijn van ledverlichting en het besturingssysteem. Wat de reiziger vooral merkt zijn de esthetische aanpassingen, zegt directeur Ger van Langen.

Met de opknapbeurt is een bedrag van € 4 miljoen geïnvesteerd in de continuïteit van de veerdienst Ameland – Holwerd.

Sinds 1995 onderhoudt het m.s. Sier de veerdiensten tussen Holwerd en Ameland. 

⇒ bekijk hier foto's van de renovatie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *