Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Eilsaan en eirôlle
HOLLUM – Eislaan en eirôlle, het zijn Amelander gebruiken op de Paasdagen. Het was vooral iets voor de Derde Paasdag.
Ria Evers-Dokter verzamelde vele gebruiken die met eten en drinken te maken hebben, waaronder de Paastradities. Daarnaast kent ze vele recepten van gerechten die op Ameland werden gemaakt en die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Die gebruiken en gerechten vormen samen met anekdotes en verhalen de kern van het boek Ameland aan Tafel.
Er is lang gewerkt aan het boek en de presentatie is wat later dan aanvankelijk gepland was, maar het boek is nu bijna klaar.
Vele bedrijven van Ameland sponsoren het project, dat een Amelands product in optima forma gaat worden. De restaurants zijn via de iPhone app Ameland Actueel met elkaar verbonden in een culinaire route over Ameland.
Het boek wordt heel bijzonder, want het heeft enkele interactieve elementen. Via het boek kun je bijvoorbeeld met je smartphone de deelnemende restaurants bezoeken.
Wil je straks ook zo'n mooi Amelands boek op je leestafel? Wil je ook je gasten verrassen op een Amelands product?
Bestel dan alvast een exemplaar. En bestel je twee of meer boeken (altijd mooi als cadeautje en heel geschikt om in al je vakantieaccommodaties te leggen) dan krijg je een uitnodiging voor de presentatie in Herberg De Zwaan. Een presentatie waar uiteraard ook geproefd gaat worden.