Ingezonden – “Schouders er onder”

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. Inzendingen die anoniem worden gestuurd worden niet geplaatst. In het uiterste geval kunnen de stukken geplaatst worden zonder dat de naam er bij wordt vermeld.

Beste mede eilanders,

Langs deze weg willen we iedereen van harte bedanken voor de enorme ondersteuning bij de realisering van onze plannen voor de ouderenzorg op Ameland.

Na 5 maanden van bevlogenheid en hard werken met als resultaat een prachtig plan voor levensloopbestendige zorg   hebben we helaas de gunning bij de curatoren niet gewonnen.

Vorige week hebben we daar een persbericht over doen uitgaan.  

Ons bod was onvoldoende marktconform en had ondanks de breed gedragen steun onder de eilander bevolking en landelijke belangstelling toch niet voldoende draagvlak.

We hebben de bijzondere status van het eiland goed naar voren weten te brengen en de mogelijkheden om de zorg levensloopbestendig voor, door en met elkaar te organiseren gepresenteerd aan diverse betrokken partijen op ons eiland maar ook daarbuiten.

Door de afspraken welke we inmiddels met de nieuwe zorgaanbieder, Zorggroep Kwadrant, hebben kunnen maken stopt echter de belangenbehartiging niet. Zorggroep Kwadrant ziet kansen voor de gepresenteerde plannen van Zorg Coöperatie Ameland en heeft de intentie uitgesproken om samen de ouderenzorg voorlopig vanuit De Stelp te gaan vorm geven.

Zorggroep Kwadrant komt op zeer korte termijn richting Ameland om bewoners en personeel van de Stelp te informeren over de te volgen stappen hierin.

Wij zetten met zijn allen de schouders er onder!

Zorg Coöperatie Ameland

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *