Vrijwel droog en rustig Pasen

WAGENINGEN – Op een enkel buitje na op zaterdagochtend, verwacht MeteoGroup dat de rest van het lange Paasweekeinde droog verloopt. Er drijven wolkenvelden over, maar de zon breekt ook van tijd tot tijd door. De nachten verlopen koud, maar de middagtemperaturen komen elke dag iets hoger uit. Zo zijn de dubbele cijfers ook alweer in zicht. 

Na een onstuimig begin van de week zijn we eindelijk in rustiger vaarwater terechtgekomen. Wel waait de zwakke wind uit noordelijke richting. Dat we ons in een vrij koude luchtsoort bevinden, merken we vooral ’s nachts. In de nacht naar eerste paasdag ligt de temperatuur landinwaarts rond het vriespunt. Dat betekent dat de paaseitjes zondagochtend vroeg, wellicht op berijpte velden gezocht moeten worden. 

Overdag zien we een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Zowel eerste als tweede paasdag blijft het vrijwel overal droog. Op zondag wordt het maximaal een graad of 10, maandag wordt het lokaal alweer 13 graden.

Piet Paulusma belooft ook zon op Paaszondag en Paasmaandag. Paulusma verder "Vorig jaar viel Pasen op 20 en 21 april. Op paaszondag lagen de temperaturen rond 20 en 21 graden. Op paasmaandag 21 april liepen de temperaturen uiteen van rond 14,5 graden in Leeuwarden tot bijna 20 graden in Maastricht.

Het kan ook anders. In 2008 werd het een witte Pasen. Op paasmaandag 24 maart lag er gemiddeld over het land 3 tot 5 cm sneeuw. Op deze tweede paasdag konden de waarnemers van het KNMI in Vlissingen en Ritthem een sneeuwhoogte van 11 cm noteren."

⇒ lees hier over Piet Paulusma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *