Lente barst los

WAGENINGEN – Tweede helft van de volgende week barst de lente los. Dat zegt MeteoGroup. 

"Nog even geduld, maar na het frisse paasweekeinde met op Eerste Paasdag zon en op Tweede Paasdag wolkenvelden, gaat de temperatuur eindelijk omhoog. MeteoGroup verwacht op dinsdag en woensdag al 13 graden, maar kan er uit de wolken nog een buitje vallen. Vanaf donderdag is het droog, vrij zonnig en wordt het voelbaar warmer. Op donderdag wordt het al 15 graden, op vrijdag en tijdens het volgend weekeinde wordt het 18 graden. In het zuiden van het land kan dan voor het eerst in dit seizoen 20 graden worden.  

Een hogedrukgebied boven de Britse eilanden trekt na Pasen het Europese continent op. Hierdoor draait de wind van noord naar zuid tot zuidoost en wordt er vanuit de richting warmere lucht aangevoerd."

Piet Paulusma zegt over de Paasdagen: "Het lange Paasweekend lijkt het betere weer af te leveren op de beide paasdagen. De zon is er paaszondag en paasmaandag flink bij. Daarbij komt dat het op beide dagen (vrij) rustig weer is en het daardoor in combinatie met de zon snel warmer aanvoelt."

 lees hier over Piet Paulusma op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *