Seksueel misbruik vakantiekamp

BUREN – De begeleiding van het Duitse kinderkamp is geschokt. Zonder dat ze er erg in hebben gehad zijn zeker zes kinderen van hun vakantiekamp seksueel misbruikt door andere jongeren uit dezelfde groep. De groep van zo'n honderd jongelui was eind juni en begin juli twee weken op kamp in Buren. Dit schrijft de Neue Osnabrücker Zeitung.

Eenmaal terug in Duitsland vertelde een van de kinderen pas over het misbruik, dat plaatsvond in de slaapzaal. Enkele slachtoffers zouden naar het midden van de slaapzaal zijn gesleept en daar ,,met voorwerpen seksueel hard en op zeer wrede wijze'' zijn misbruikt. De daders, waarschijnlijk acht, zijn tussen de dertien en zestien jaar oud.

De Duitse politie onderzoekt de zaak in overleg met de Friese politie. De ‘Stadtsportbund Osnabrück' organiseerde de trip. De leiding zegt geen signalen te hebben gekregen. De organisatie vermoedt dat de signalen wel zijn gegeven maar niet zijn opgepikt. De hoofdleider van de reizen, Dieter Neuhaus, is inmiddels afgetreden. Neuhaus (65) kwam al meer malen met een groep naar Ameland. Hij ziet met deze schokkende gebeurtenis zijn levenswerk vernietigd.

Enkele weken geleden bereikten geruchten de politie op Ameland. Het onderzoek leverde destijds geen bewijs op dat misbruik daadwerkelijk had plaatsgevonden, volgens de Duitse krant.

>>> lees hier het bericht in de Neuw Osnabrücker Zeitung

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *