Ex-RvC: extra aandeelhoudersvergadering

HOLLUM – Onbedoeld is meer van de perikelen bij de Amelander Energie Coöperatie (AEC) naar buiten gekomen dan het bestuur en de Raad van Commissarissen (RvC) wilden. Werden de woorden van de woordvoerders van AEC en Raad van Commissarissen de eerste dagen na het vertrek van de RvC op een goudschaaltje gewogen en heel algemeen gehouden, langzamerhand komt steeds meer naar buiten.

De boekhouding van de AEC deugt niet en er is schijn van belangenverstrengeling bij de activiteiten van voorzitter Johan Kiewiet van de AEC, is het verwijt van de RvC aan AEC.

De RvC laat de aandeelhouders naar aanleiding van haar vertrek en de media aandacht weten: “De in de krantenartikelen en via de radio geschetste ernstige situatie kan uiteraard met voorbeelden nader worden uitgelegd. Deze lenen zich naar onze mening echter uitsluitend voor communicatie met de aandeelhouders. Wij achten het niet in het belang van de AEC, dat zaken een eigen leven gaan leiden.

De afgetreden RvC vindt het, mede in het kader van de door de AEC voorgestane transparantie, passend u deze berichten te doen toekomen.”

De RvC krijgt veel reacties van aandeelhouders. Velen willen een extra aandeelhoudersvergadering om op gedetailleerde wijze volledig te worden geïnformeerd.

De RvC gooit het balletje op: “Volgens de statuten zijn de aandeelhouders bevoegd een Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen. De ex-RvC juicht een initiatief in deze van harte toe. Voor zover het tot haar mogelijkheden behoort, is de afgetreden RvC graag bereid hierbij ondersteuning te bieden.”

De Raad van bestuur staat in de startblokken om een vergadering uit te schrijven maar hikt aan tegen het tijdstip. "Is het handig om het midden in het hoogseizoen te doen?" vraagt bestuurslid Suzanna Twickler zich af.  Het bestuur wacht nog op extra informatie over het zonnepanelenproject van AEC en wil dan in een extra vergadering een aantal onderwerpen tegelijk behandelen. Het komt allemaal goed, stelt Suzanna Twickler gerust.

>>> hoor hier het geluidsfragment van ex-RvC-lid Jan de Vriesop Omrop Fryslân

>>> lees hier 16-7-2010 RvC van AEC stapt op

>>> klik voor meer nieuws en het nieuwsarchief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *