Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Sedimentstromen in Waddenzee
HARLINGEN – De Waddenvereniging organiseert 17 maart het Symposium Sandy Solutions.
Dichtslibbende vaargeulen, kwispelende eilandstaarten, kwelderaanwas en zandsuppleties langs de kust. Op het symposium Sandy Solutions nemen zes deskundigen tweehonderd belangstellenden mee in de wereld van zand en sediment.
Programma
Wie: Waddenvereniging
Wat: Symposium over zandstromen in de Waddenzee
Wanneer: Donderdag 17 maart 2011 van 10.00 – 16.00
Waar: Post-Plaza Leeuwarden
Met de klimaatveranderingen stijgt de zeespiegel. Hoe zorgen we ervoor dat de Waddenzee meegroeit met de zeespiegelrijzing en zo als natuurlijke klimaatbuffer kan bijdragen aan de kustverdediging van Noord-Nederland? Met dit symposium wil de Waddenvereniging actuele kennis over sedimentstromen in de Waddenzee op tafel krijgen en delen.
Deskundigen van Deltares, Rijkswaterstaat, Imares en Arcadis komen aan de hand van casussen met concrete ideeën over hoe we om moeten gaan met bepaalde plannen en problemen. Moeten we bijvoorbeeld met kunstgrepen een zandplaat als de Razende Bol vastleggen? En leiden alle zandsuppleties niet tot verzanding van het wad?
Presentatie Deltaprogramma Wadden
Het Deltaprogramma Wadden presenteert tijdens dit symposium haar adviezen over de sedimenthuishouding in de Waddenzee in relatie tot klimaatverandering.
Dagvoorzitter is de (inter)nationaal gerespecteerde waterbouwkundige Marcel Stive. Hij is als professor verbonden aan de TU Delft en lid van de Deltacommissie 2008 (Commissie Veerman). Met meer dan 30 jaar ervaring in onderzoek en ontwerp is hij een expert op het terrein van de waterbouwkunde en het kustbeheer.
Aansluitend op het symposium, vanaf 16.00 uur, neemt de Waddenvereniging afscheid van Anky Woudstra. Na 26 jaar inzet, gaat zij met pensioen. Het onderwerp van dit symposium heeft haar altijd na aan het hart gelegen.