Schouderklop voor hulpverleners

BUREN – Een bericht van de categorie Goed Ameland nieuws. “Afgelopen Vrijdag liepen wij bij ons huisje op Camping Klein Vaarwater in Buren,” begint J.W. Stoker zijn verhaal. “Mijn vrouw viel op de grond en brak haar bovenarm.” Dit is het minder goede deel van het nieuws. Stoker ondersteunde haar naar het huisje en belde 112. “Ik werd direct doorverbonden naar arts en ambulance.” Hij gaf de gegevens door en de ambulance arriveerde korte tijd later. “Geweldig personeel, heel rustig en luisterend,” complimenteert hij de mensen van de ambu. Zijn vrouw en dochter gingen mee naar Ballum, naar de dokter. Daar werden foto’s gemaakt en het verhaal wordt voor de bovenarm niet beter. Hij is gebroken. Mevrouw Stoker werd met de reddingboot naar Holwerd gevaren. Daar stond een ambulance klaar om haar naar Drachten te brengen. “Het is allemaal heel goed gegaan dankzij deze beste mensen. Mijn petje gaat zeer diep af. Ze moeten het toch maar doen,” laat een dankbare en ontroerde meneer Stoker weten. Met dit berichtje wil hij de hulpverleners een schouderklop geven.

De familie was dit jaar voor de tiende keer op Ameland. “Volgend jaar zijn wij er weer. Dan halen we alles weer in. Ameland zit voor altijd in ons hart.” Hij besluit: “ O ja, met mijn vrouw gaat het ondanks alle pijn de goede kant op.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *