Rob de Zeehond

HOLLUM – Recreatiepark Boomhiemke heeft een mascotte, Rob de Zeehond. De grote blauwe zeehond loopt regelmatig over het park en maakt plezier met de kinderen. Boomhiemke heeft tevens een boekje uitgegeven waarin deze Rob de Zeehond de hoofdrol speelt.
Het verhaal begint zo..

“Nog niet zo lang geleden werd er in de Grote Diepzee een zeehondje geboren. Vader en moeder trakteerden de andere zeehonden uit de grote familie op broodjes met blauwvis. “Want het is een jongetje,” zei pa Wallie. “We noemen hem Rob!” Het jonge zeehondje kon meteen al heel goed zwemmen en duiken. Dat merkte ook opa Robert die lekker lui op het strand lag te zonnebaden. “Plons!”, Rob maakte hem met één sprong in het water kliedernat. “Brrr grrr,” brieste de geschrokken oude, grijze zeehond, “kwajongen, zal ik jou eens met je kop in het zand stoppen?” Maar Rob was al lachend weggezwommen …”

Rob ontmoet Willem de Walvis, speelt tikkertje onder water en ontdekt een rood-wit gestreept ding boven water. Hij gaat op reis naar Ameland. Wat Rob daar allemaal beleeft …???
Rob de zeehond heeft zelfs een eigen website waar binnenkort verhaaltjes en spelletjes op komen te staan zodat de vakantievierders van Ameland thuis verder kunnen spelen met Rob.

>>>speel verder met Rob de Zeehond op zijn eigen website. Je vindt hem op de Links-pagina onder de R van Rob.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *