Schoonmaak veerboot aangescherpt

Geplaatst op: 19 maart 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

Sier - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – De schoonmaak van de veerboten is aangescherpt. Het bedrijf dat de veerboten schoonmaakt, Kroon FBA, en Wagenborg hebben vrijwel dagelijks contact met elkaar over het werk en het invoeren van eventuele nieuwe werkwijze. De medewerkers van het schoonmaakbedrijf en die van Wagenborg trekken zoveel mogelijk gezamenlijk op.

WPD vindt het belangrijk dat er niet alleen wordt schoongemaakt, maar ook dat gezien wordt dat er veel aan de reiniging wordt gedaan. Het maakt de reizigers bewust wat ze zelf kunnen doen.

Het filmpje van Ameland Vandaag van 14 maart is alweer achterhaald door nieuwe maatregelen. De koffie kan niet meer bij het buffet worden gehaald, want dat is gesloten. De koffieautomaat werkt nog wel. De druktoetsen worden doorgaand gereinigd.

De schoonmakers maken schoon met spraycleaner en microvezeldoekjes. Ze gebruiken daarbij armsleeves en handschoenen die vaak voor schone worden gewisseld. Net als voor iedereen is aanbevolen, wassen de schoonmakers heel regelmatig hun handen.

De traphuizen krijgen elke reis een beurt en de salon wordt continu gereinigd: de tafels, tussenschotjes, palen en schuifdeuren. Daarnaast is er extra aandacht voor de vloeren en de sanitaire ruimtes.
De medewerkers houden minstens 1,5 meter afstand van anderen en vragen aan de passagiers dat ook te doen.

Wagenborg heeft het aantal over te zetten passagiers verlaagd tot een derde van de normale capaciteit. Burgemeester Leo Pieter Stoel roept op, samen met zijn collega's van de andere Waddeneilanden, nu niet de Waddenzee over te steken voor een weekendje of vakantie.

lees hier Wagenborg legt maatregelen uit

⇒ lees hier Gastvrije eilanden in spagaat

bekijk hier het filmpje van Ameland Vandaag - word meteen abonnee en mis geen filmpje meer

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?