Wagenborg legt maatregelen uit

NES – Het coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld in zijn greep. Ook eilanders en de reizigers van en naar Ameland en Schiermonnikoog maken zich zorgen en hebben vragen over het reizen met de veerdienst. Wagenborg treft maatregelen en verlaagt het maximale aantal passagiers aan boord tot een derde van de normale capaciteit: zo kan iedereen de geadviseerde maatregelen in acht nemen. 

Minder reizigers naar eilanden 

Wagenborg is voortdurend in overleg met de Veiligheidsregio Fryslân en houdt de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten. We merken dat de landelijke maatregelen een behoorlijk effect hebben op de aantallen reizigers naar de eilanden op dit moment. Mensen annuleren massaal hun overtocht. Daarnaast merken we onrust en vragen mensen zich af waarom wij niet stoppen met varen. 

Beperktere aantallen pasagiers

Wagenborg blijft de dienstregelingen uitvoeren, zij het met beperktere aantallen passagiers. 

Wij blijven de gepubliceerde dienstregelingen vooralsnog uitvoeren, zoals dat van ons verwacht wordt door onze concessieverlener. De centrale overheid heeft het openbaar vervoer en de veerdiensten van en naar de eilanden als primaire infrastructuur en ‘vitale verbindingen’ aangemerkt; de veerdiensten dienen een publiek belang en vallen daarmee buiten de maatregel van maximaal 100 personen. De eilanden gaan voorlopig niet op slot voor toeristen. Veel eilanders en sommige lokale politieke partijen willen dat wel. Alleen de Veiligheidsregio Fryslân en het kabinet kunnen dit besluit nemen. Dit houdt in dat onze schepen voorlopig blijven varen en de dienstregelingen vooralsnog niet wijzigen. 

Landelijke adviezen 

Om de door het RIVM geadviseerde sociale afstand van 1,5 meter tot andere personen in acht te kunnen nemen, hebben wij het maximale aantal passagiers op onze schepen tot een derde van de normale capaciteit teruggebracht. Dit geldt voor al onze afvaarten van de veerdienst, sneldienst en watertaxi. De beperking geldt niet voor voertuigreserveringen. Ook raden wij reizigers die met de auto reizen aan, om in de auto te blijven zitten tijdens de overtocht en verzoeken wij onze passagiers gespreid (min. 1,5 meter afstand van elkaar) plaats te nemen in de wachtruimtes en aan boord en tenminste een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. 

Bron: Wagenborg Passagiersdiensten

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *