Maatregelen voor Amelander ondernemers

BALLUM – Veel ondernemers zijn of worden getroffen door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. Om deze ondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen, zal de gemeente Ameland bij het innen van de gemeentelijke belastingen uitstel verlenen als dat nodig is. Dat maakte wethouder Theo Faber, portefeuillehouder economische zaken, recreatie en toerisme, vandaag bekend. Ondernemers die als gevolg van de maatregelen hun bedrijf hebben stilgelegd of die hun omzet sterk hebben zien dalen, komen voor uitstel in aanmerking.

U kunt uitstel aanvragen van betaling van alle gemeentelijke belastingen, behalve leges. U hoeft geen aanvullend bewijs aan te leveren. U krijgt uitstel van betaling tot 31 augustus 2020. U kunt het bedrag daarna in één keer betalen of kiezen voor gespreide betaling via een automatische incasso. Bij een automatische incasso schrijft de gemeente de vordering in tien termijnen af.

De gemeente neemt tot 31 augustus 2020 geen incassomaatregelen (zoals aanmaningen of dwangbevelen) in het geval bedrijven openstaande belastingschulden hebben.

Verzoek tot uitstel indienen?

Dat kan per mail. Stuur uw verzoek naar belastingen@ameland.nl.

Hulp van de Rijksoverheid

Ook de Rijksoverheid komt ondernemers te hulp. De regering maakte op 17 maart een uitgebreid pakket aan hulpmaatregelen voor ondernemers bekend. Meer informatie op deze pagina.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *