Bibliotheek geeft leestips

DOKKUM – In verband met het Coronavirus is de bibliotheek tot 6 april 2020 gesloten. Gedurende de sluiting van de bibliotheken kunt u uw boeken niet inleveren. Zodra we weer open gaan, kunt u ze inleveren en nieuwe materialen mee naar huis nemen. U hoeft zelf niet uw boeken te verlengen. Nu de beschikbaarheid van boeken voor het vrij lezen niet meer vanzelfsprekend is, geeft de bibliotheek graag leestips.

LuisterBieb

Met de LuisterBieb geniet u altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone, registreer met uw lidnummer. Zo krijgt u toegang tot 3600 luisterboeken. Tijdelijk zijn er een aantal extra boeken toegevoegd die ook niet-leden gratis kunnen beluisteren. Klik hier.

E-booksapp

Voor het lezen van één van de 28.000 e-books van de online Bibliotheek op uw tablet of smartphone gebruikt u de e-booksapp van de Bibliotheek. Download de gratis app. Als u een e-book wilt lezen in de app, start u op de website van de online Bibliotheek. Dáár leent u een e-book. Open vervolgens de app op uw tablet of smartphone. Dáár leest u het e-book.

Kinderen

Juist voor kinderen is het belangrijk om te blijven lezen nu de scholen gesloten zijn. Drie weken niet lezen, betekent een teruggang in leesniveau. Pak daarom eens vaker een boek, of probeer een andere manier van lezen (luisterboek, e-book of digitaal prentenboek) met de kinderen. Komt u er thuis niet uit? De lees- en mediaconsulenten van Bibliotheken Noord Fryslân staan voor u klaar. U kunt hen mailen via educatie@bnfrl.nl

Activiteiten

Alle activiteiten in de Friese bibliotheken gaan niet door in de periode tot 6 april. Zoveel mogelijk activiteiten worden doorgeschoven. Iedereen die kaartjes heeft gereserveerd, krijgt persoonlijk bericht van Bibliotheken Noord Fryslân. In verband met de drukte kan dit even duren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *