Schoolmeubels voor Gambia

HOLLUM – De Koningin Wilhelminaschool in Hollum besteedt deze weken aandacht aan Gambia. De school in Hollum krijgt over een maand nieuw schoolmeubilair en voor het oude meubilair is in Gambia een goede bestemming gevonden. Gambia is een klein land in West Afrika, kleiner dan Nederland. Het land bestaat uit een lange strook langs de Gambia rivier en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan.

Dankzij Stichting Townships South Africa, een in Dronrijp gevestigde stichting die gespecialeerd is in containers vol bruikbare goederen verzenden naar Afrika, gaat het schoolmeubilair, na een kleine 30 jaar, een tweede leven krijgen op een school in Gambia. Op maandag 14 maart komt er een zeecontainer waar de tafels, stoelen en kasten in verscheept gaan worden.

In die container is meer plek en de kinderen in Gambia kunnen nog meer gebruiken. Bijvoorbeeld kleding en speelgoed. Voor de kleding geldt dat het

schoon en heel moet zijn. Geen winterkleding want in Gambia is het altijd lekker warm. Voor het speelgoed geldt ook dat het er goed moet uitzien en dat het compleet is. Dingen als teken-en knutselspullen, maar ook ballen, poppen, muziekinstrumenten zijn altijd welkom. Denk bij hoeveelheid en formaat aan de actie schoenendoos.

Verder kost het verschepen van al die spullen natuurlijk geld en ook daar wil de school een steentje bijdragen. Het goede doelen-geld waar de school voor spaart wordt gedoneerd om verscheping te kunnen bekostigen. Daarnaast bedenken de kinderen leuke acties dat geld op kan leveren. Misschien komen ze ook bij u aan de deur.

Inleveren van kleding en speelgoed kan vanaf maandag 28 februari. Kleding en speelgoed kunnen alleen via de leerlingen worden ingeleverd.

De kinderen hebben tot 10 maart de tijd om die karweitjes te doen. 

 Lees hier meer over Stichting Touwnships S.A

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *