RSS
Zoeken

Schoolkinderen zingen met bewoners De Stelp

Geplaatst op: 21 maart 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

Zingen in De Stelp Zingen in De Stelp

HOLLUM - De Stelp kent het project ‘Samen Zingen’, dat op 23 januari startte. Iedere maandagmiddag kwamen 25 kinderen en juf Willy van de Koningin Wilhelminaschool naar het zorgcentrum. Samen met ongeveer tien tot twaalf bewoners en met begeleiding van Wilbranda van Bavel en de koordirigenten Koos van der Wal en Eline Geerdink werden de kelen gesmeerd. 

Er werden zes liedjes ingestudeerd, bekende en minder bekende. De ouderen zongen samen met de kinderen en de jongsten hielpen de ouderen met het zoeken naar de tekst. Het gezang overbrugde generaties: sommige ouderen zongen trots samen met hun achterkleinkinderen.

De laatste dag van het project was op 20 maart en de afsluiting bestond uit een concert. De ingestudeerde liedjes kwamen voorbij en er werden gedichtjes van vroeger voorgedragen. Het slotlied ‘Westzuidwest van Ameland’ met Akkie Bakker op de accordeon. Iedereen zong uit volle borst mee en ook het Amelander dansje ontbrak niet.

Conclusie van de deelnemers en organisatoren: "Het was een fantastisch project. We hopen nog eens vaker ‘samen te zingen’."

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?