Schoolkinderen zingen met bewoners De Stelp

HOLLUM – De Stelp kent het project ‘Samen Zingen’, dat op 23 januari startte. Iedere maandagmiddag kwamen 25 kinderen en juf Willy van de Koningin Wilhelminaschool naar het zorgcentrum. Samen met ongeveer tien tot twaalf bewoners en met begeleiding van Wilbranda van Bavel en de koordirigenten Koos van der Wal en Eline Geerdink werden de kelen gesmeerd. 

Er werden zes liedjes ingestudeerd, bekende en minder bekende. De ouderen zongen samen met de kinderen en de jongsten hielpen de ouderen met het zoeken naar de tekst. Het gezang overbrugde generaties: sommige ouderen zongen trots samen met hun achterkleinkinderen.

De laatste dag van het project was op 20 maart en de afsluiting bestond uit een concert. De ingestudeerde liedjes kwamen voorbij en er werden gedichtjes van vroeger voorgedragen. Het slotlied ‘Westzuidwest van Ameland’ met Akkie Bakker op de accordeon. Iedereen zong uit volle borst mee en ook het Amelander dansje ontbrak niet.

Conclusie van de deelnemers en organisatoren: "Het was een fantastisch project. We hopen nog eens vaker ‘samen te zingen’."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *