1316 – Beroemde grensmuren – van Chinese Muur tot Trumps muur

HOLLUM – Nummer 1316 gaat over de  belangrijkste muren die zijn opgeworpen om landen te beschermen tegen 'barbaren', terroristen en illegale migranten.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Zolang volkeren naast elkaar leven, werken ze samen en drijven ze handel met elkaar, maar raken ze ook met elkaar in conflict, bedreigen ze elkaar en willen ze elkaars gebied inpikken. Grensmuren moeten dat voorkomen. Muren en hekken worden opgeworpen om landen van elkaar te scheiden, waarbij de muurbouwer zijn land beschermt tegen inmenging van buitenaf. Vredelievende landen zetten zich af tegen landen waar chaos heerst. Ordelijke en rijke landen willen hun orde en rijkdom behouden en werpen hoge drempels op om onwenselijke ontwikkelingen te weren. Illegale migranten worden geweerd en terreur wordt onder meer bestreden met hoge uren, ter bescherming van veiligheid en welvaart."

⇒ lees hier nummer 1316 over Beroemde muren

⇒ lees hier nummer 1315 over Grienden

⇒ lees hier nummer 1314 over Tweede Kamerverkiezingen

⇒ lees hier nummer 1313 over Hand- en vingersymbolen

⇒ lees hier nummer 1312 over Neushoorn

⇒ lees hier nummer 1311 over Expeditie Robinson 2017

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *