Schoolkamp Top op Ameland

BUREN – Afgelopen week vond op Ameland een heuse Schoolkamp Top plaats. Hetty Hospes-van Rijn, schrijfster van het ‘Handboek Met je klas op Kamp,’ had topoverleg met Ruben Klerkx van Schoolkamp Nederland en een vertegenwoordiging van de Vereniging Groepsverblijven Ameland.

Vanuit drie invalshoeken werd het fenomeen ‘Schoolkamp’ belicht. Het Topoverleg leverde een aantal nieuwe initiatieven op:

  • In april 2014 wordt een meerdaagse voor leerkrachten gehouden zodat er uitgebreid kennis kan worden gemaakt met de mogelijkheden die Ameland te bieden heeft op het gebied van schoolkampen.
  • Schoolkamp Nederland (www.schoolkampnederland.nl  biedt gratis plek aan op de site aan accommodatiehouders in heel Nederland, dus ook voor Amelander accommodaties.
  • Hetty van Cursus Op Ameland gaat regelmatig een stukje bloggen op de site van Schoolkamp Nederland over het op kamp gaan op Ameland zodat leerkrachten alvast gaan “meemaken” hoe dat is: op kamp op Ameland.
  • De activiteiten die Cursus Op Ameland heeft voor schoolkampen worden zowel via Schoolkamp Nederland als de Vereniging voor Groepsverblijven Ameland onder de aandacht van de scholen gebracht.
  • De vereniging voor Groepsverblijven Ameland en Schoolkamp Nederland krijgen ieder een eigen pagina binnen Cursus Op Ameland.

Het Schoolkampen Top Overleg krijgt vervolg.

>>> lees hier over Met je klas op kamp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *