Kamp op Ameland met huilers

BALLUM – OBS Zuidveen uit Overijssel was afgelopen week op schoolkamp op Ameland. Tijdens een strandexcursie vonden de leerlingen van groep 6, 7 en 8 twee huilers.

De hoogste groepers van de basisschool vierden hun jaarlijkse schoolkamp op Ameland. De strandexcursie ontbrak niet en op donderdagmiddag zette de groep koers naar het meest oostelijke puntje van het eiland. Piet Nobel uit Ballum was de chauffeur en tijdens hun excursie deden ze een opmerkelijke vondst: er lagen twee huilertjes moederziel alleen op het strand.

Bruin schakelde direct hulp in en de zeehondjes werden opgehaald. Die avond zaten de beestjes in een mand aan boord van de veerboot, op weg naar de zeehondencrèche in Pieterburen. Daar worden de huilers opgevangen tot ze zó groot zijn dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Dan worden ze weer losgelaten in de Waddenzee.

>>> lees hier over Handboek met je klas op kamp op Ameland

>>> lees hier over Zeehonden in de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *