School Ballum baalt

BALLUM – Basisschool 't Ienster in Ballum baalt, want in Nieuwjaarsnacht zijn er vernielingen rond de school gepleegd. Juf Elisa verwoordt de baalstemming op Facebook en illustreert haar woorden met een foto van een opgeblazen brievenbus. "Helaas zijn er weer personen geweest, die het nodig vonden om bij school van alles te vernielen. De brievenbus is ontploft, een doeltje is uit de grond getrokken en ook op het achterste plein zijn spullen vernield. Heeft u iets gezien of gehoord dan horen wij dat heel graag." Delen wordt gewaardeerd, plaatst de juf er nog bij. 

Begin december liet dorp Ballum zich nog van haar allerbeste kant zien, met spookgedaanten rond bomen en straatlantaarns. Ballum was een spookdorp geworden, maar dan in de goede zin van het woord. In de Nieuwjaarsnacht vergalloppeert een aantal onverlaten zich door dingen te vernielen. Als het oudere jongeren waren, dan moeten ze zich schamen; zijn het jongelui, dan moeten ze zich nog eens achter de oren krabben en als het schoolkinderen zijn geweest dan is het hoog tijd voor een pedagogisch keukentafelgesprek. Ballumers hebben te kennen geven hun school in het dorp te willen behouden; er is vaag sprake van samenvoegen van scholen en dan loopt het dorp kans haar schooltje te verliezen. Dat is nog geen uitgedragen zaak, maar de cijfers geven 't Ienster niet de allerstevigste uitgangspositie. Op 1 augustus 2020 zitten er niet meer dan 31 leerlingen op de hele school. Er is Ballum veel aan gelegen het onderwijs in eigen dorp te behouden. Al sinds de 17e eeuw worden er in het dorp kinderen onderwezen. Wat juf Elisa betreft is hier het laatste woord nog niet over gezegd. "Hopelijk kunnen we tot een oplossing komen, voordat de politie ingelicht wordt."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *