Enquête getijdenenergie

HOLLUM – Paula Faber (18) uit Hollum doet samen met havo 5 studiegenoten van het Leeuwarder Lyceum een onderzoek naar het draagvlak voor de Tidal Kite, het opwekken van energie met een soort vlieger die in de stroming tussen Ameland en Terschelling wordt geplaatst.

Paula Faber: "Voor mijn meesterproef op school onderzoek ik samen met mijn groepje getijdenenergie tussen Ameland en Terschelling.

De AEC en SeaQurrent ondersteunen ons hierin. Het is heel belangrijk dat deze enquête door zoveel mogelijk eilanders wordt ingevuld, zodat we een goed beeld kunnen krijgen wat de eilanders vinden van het idee."

Het is de eindopdracht voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen, die de Meesterproef wordt genoemd. Ze moeten daarvoor zelf hun opdrachtgever en expert vinden.

"Samen met mijn groepje, Kristel Laurens en Casper Postma, hebben wij gekozen voor getijdenenergie. Wij onderzoeken wat de efficiëntste manier is om getijdenenergie op te wekken tussen de Waddeneilanden Ameland en Terschelling. Onze opdrachtgever is de Amelander Energie Coöperatie en de expert is SeaQurrent. Onderdeel van onze opdracht is onderzoeken wat de meningen van de eilanders zijn over getijdenenergie in de Waddenzee en dus over de TidalKite van het bedrijf SeaQurrent."

De resultaten gaan ze verwerken in een adviesrapport voor de opdrachtgevers. 

Paula Faber beveelt de korte vragenlijst van harte aan: "Deze enquête is wel de perfecte kans voor de eilanders om hun mening te laten horen zodat zij ook hun steentje kunnen bijdragen in dit project!"

klik hier voor de korte enquête

tik  SeaQurrent of Tidal Kite in bij ZOEKEN om meer over de vlieger in zee te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *