Schokker schroeft voor molenuitbreiding

HOLLUM – Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel schroefde vanmiddag de eerste schroef in de uitbreiding van mosterdmolen de Verwachting in Hollum. De molen is een bedrijf waar rondleidingen worden gegeven, meel wordt gemalen en waar mosterd wordt gemaakt. De huidige molen is daarvoor aan de krappe kant. Bovendien vragen eisen op het gebied van hygiëne vanwege de bereiding van mosterd ook om aanpassing. Het uitbreidingsplan omvat een grotere expositieruimte, een opslagruimte, een productieruimte, een koeling en een kantine, naast de reeds bestaande mosterdmaalderij, proefruimte en verkoopruimte. Het project kost 180.000 euro, waarvan 73.000 door de provincie uit de pot Plattelânsprojekten wordt betaald.

Directeur Joop de Jong van de Amelander musea wil zo snel mogelijk met de bouw beginnen. Om kosten uit te sparen wordt de bouw grotendeels door vrijwilligers uitgevoerd. De Jong hoopt dat de uitbreiding deze zomer in gebruik kan worden genomen.

>>> lees hier over de musea op Ameland

>>> op het filmpje hieronder gaat TV kok Reitse op bezoek bij mosterdmaker Jan Pattje in De Verwachting in Hollum >>> op 2.23 min. zijn ze op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *