“Es ist einfach Liebe!!”

HOLLUM – Familie Lehmann komt al vijftig jaar op Ameland. In het Pinksterweekend vierden ze dat met een heuse familiereünie op Parc Koudenburg.

Brigitte Lehmann vertelt.

In 1962 zocht vader een vakantiebestemming en bij toeval stuitte hij op Ameland. Waarom het Ameland werd weet hij zelf niet meer. Tot 1974 trok het gezin Lehmann, vader, moeder zoon en dochter, om de twee jaar naar het eiland. Altijd in de buurt van Hollum, want ze willen het licht van de vuurtoren goed kunnen zien. Na 1974 gingen ze regelmatig afzonderlijk van elkaar: de ouders, de broer met zijn gezin en Brigitte Lehman met haar gezin. Intussen vieren de kleinkinderen met hun gezinnen regelmatig vakantie op het Waddeneiland. Voor deze reünie zijn ze er allemaal, behalve moeder. Zij stierf  in 1980; vader komt nu met zijn tweede echtgenote.

Brigitte Lehmann weet nog een onfrisse anektdote. De familie verbleef in 1962 in huisje Veldzicht, net buiten Hollum aan de Verbindingsweg. Daar was in die tijd nog geen wc binnen: er stond een huuske achter het huisje. Brigitte en haar broer waren toen nog zo klein, dat ze in de nacht op het potje plasten. Toen moeder deze naar het huuske wilde brengen om te legen, kreeg de stormwind vat op de pot. Moeder werd van onder tot boven nat, terwijl het toch niet had geregend.

Lehmann zit vol verhalen: over het pleegkind dat ze meenam naar het eiland, over vrienden die werden uitgenodigd, over de liederen die ze maakten en over het pannenkoekhuis waar ze graag komen. “Es ist einfach Liebe!!” schrijft ze met niet één maar wel twee uitroeptekens.

De Lehmannen zijn verliefd op Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *