Schatzoeken tijdens de Treasure Hunt

HOLLUM – In oktober kun je schatzoeken op het eiland tijdens de Treasure Hunt van Expeditie Ameland, a storytelling adventure. De schatzoektocht heet Treasure Hunt omdat het vertelfestival een internationaal festival is. De aanwijzingen voor de Treasure Hunt zijn in het Nederlands, Engels en Duits.

Schatzoeken

Tijdens het evenement van Expeditie Ameland met de titel Treasures of the Tradition delen zestien deelnemers in de rijke Joodse verteltraditie van de Engelse vertelster Shonaleigh Cumbers. Maar ook iedereen die daar niet bij is, kan op zoek naar verborgen schatten.

10 tot en met 14 oktober

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober kan je op zoek naar schatten die op vijf plaatsen op Ameland verborgen zijn. De schatkaart met raadsels en aanwijzingen is te vinden op diverse plekken op het eiland, zoals bij VVV, hotels en musea.

Vijf schatten

In elk van de vijf schatkistjes zit een voorwerp, een schat, vier zijn ngemaakt door eilanders en een door de Engelse kunstenares Josie Beszant. Bij elk voorwerp hoort een verhaal. Je kan dat verhaal live aan je laten vertellen. Heb je een schat gevonden, maak dan een  foto van jezelf met de schat op de vindplaats en stuur die via e-mail naar info@opverhaal.nl of via WhatsApp naar 06-23218213. De schat is voor jou en je wint er ook nog twee vrijkaartjes mee voor de avondvoorstelling op 15 oktober in De Plaats in Hollum, waar Shonaleigh Cumbers in het Engels Tales from my grandmother’s lips gaat vertellen.

Tales van Shonaleigh

Heb je de raadels opgelost maar is er geen schat te vinden, dan is iemand je helaas voor geweest. Niet getreurd, geniet van de zoektocht en je kan altijd komen luisteren naar Shonaleigh haar verhaal, op 15 oktober in De Plaats.

Het begint om 20.00 uur, de entree bedraagt €10.-. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *