Broeikas in het Noorden

LEEUWARDEN – Op zaterdag 1 oktober 2022 vindt de vierde editie van De Broeikas plaats in De Westerkerk te Leeuwarden. De Broeikas is het multidisciplinaire kunstenfestival van jonge makers in Noord-Nederland. Het festival laat zien wat er broeit onder de nieuwe lichting kunstenaars, muzikanten, theatermakers, schrijvers en spoken word artiesten.

Tijdens De Broeikas zijn uiteenlopende performances van o.a The Resurrection, La Isla Bonita en Liza Dries te zien, daarnaast vertonen opkomende kunstenaars zoals Hannes Schievink, Caya Emmelkamp en Hugo Tekstra hun werk in expositie en installatie vorm.

Nieuw dit jaar zijn de zes premières van het talentontwikkelingstraject genaamd TWEESPRAAK. Zes jonge makers zullen binnen de disciplines theater, fashion, muziek en kunst het werk presenteren waar ze een jaar lang met verschillende experts aan hebben gewerkt.

De Broeikas is op zaterdag 1 oktober van 14:00 tot 00:00 uur te bezoeken in De Westerkerk. Tickets zijn te koop via https://kultuerkollektyf.nl/de-broeikas/de-broeikas-2022/

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *