Tales from my grandmother’s lips

HOLLUM – Op zaterdag 15 oktober vertelt Shonaleigh Cumbers uit Engeland 'Tales from my grandmother’s lips. De vertelvoorstelling is in het Engels en vindt in De Plaats in Hollum plaats. 

Shonaleigh Cumbers is schatbewaarder van een eeuwenoude Joodse verteltraditie uit de Lage Landen. En ze heeft iets met Ameland. Bij haar kennismaking met het eiland en de vertellers daar in 2018 – Ameland was toen Eiland van Hidde Dirks Kat en had onder meer een zomer vol verhalen op het programma – wist ze direct dat ze terug wilde komen. Dat gebeurde vorig jaar, in november 2021, tijdens het vertelfestival ‘Expeditie Ameland – a storytelling adventure’. Uit haar schatkist bracht ze toen een verhaal mee dat zijn wortels heeft op de Waddeneilanden.

Driemaal is scheepsrecht en dus steekt Shonaleigh dit jaar voor de derde keer over om een paar van de duizenden verhalen die ze van haar grootmoeder geleerd heeft te delen. Wat het is, is altijd een verrassing. Maar altijd kun je ervan op aan dat het de juiste verhalen op de juiste plaats zijn. Dat is de kracht van haar traditie.

Van 12 tot en met 16 oktober zijn er in Sier aan Zee weer vertelworkshops in een Expeditie Ameland Extra met het thema Treasures of the Traditions. De workshops vinden in Sier aan Zee plaats en de vertelvoorstelling op de 15e is in Hollum in De Plaats. De workshops zijn volgeboekt, voor de voorstelling Tales from my grandmother’s lips zijn plaatsen te reserveren. Klik daarvoor op de gele knop rechtsboven in de pagina.

  • Tales from my grandmother’s lips
  • Shonaleigh Cumbers
  • vertelvoorstelling in het Engels
  • De Plaats in Hollum
  • 15 oktober 2022
  • 20:00 – 21:00 uur
  • € 10,–
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *