Schade aan kerk aanzienlijk

NES – "Aanzienlijk," zo noemen de verzekeringsexperts de schade aan de uitgebrande Sint-Clemenskerk. Ze namen een dag na de brand de situatie in ogenschouw in het bijzijn van econome Marisca Lulofs van het bisdom. Het parochiebestuur moet nu besluiten wat er  gaat gebeuren: restauratie of nieuwbouw.

Bisschop Gerard de Korte noemt de brand een dramatische gebeurtenis. Hij hoopt dat de eilander geloofsgemeenschap de kracht vindt  samen het verlies van hun kerkgebouw te verwerken. Hij signaleert dat er een grote kracht bij de Amelander gemeenschap is om moeilijke situaties te boven te komen. 

Vrijdagmiddag 8 februari brengt de bisschop een bezoek aan Ameland. Zondag om 11.00 uur komt de eilander geloofsgemeenschap bijeen in het verenigingsgebouw in Nes om met pastoor Paul Verheijen de eucharistie te vieren en na te praten over de ramp die de parochie getroffen heeft.

Hiernaast en hieronder staan foto's die op de dag na de brand zijn genomen. Het toont de schade en het veranderde silhouet van het dorp.

En de molen? De Phenix, die lang geleden uit zijn as herrees? Die ziet het dorp zonder het dak van de kerk en zonder de toren die zoveel op een Noorse kerktoren lijkt. De Phenix op zijn terp wenst de Clemenskerk hetzelfde als dat hem gebeurde: een herbouw en een glorieuze toekomst.

>>> kijk hier voor een fotoreportage van Liesbeth Kiewied. Klik op Nieuws. De foto's zijn gemaakt vanaf 5.53 uur.

 >>> lees hier: Clemenskerk in Nes op Ameland

Ameland Actueel

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *