‘Samen op pad met Wadden eten’

LEEUWARDEN – Op maandag 27 juni organiseert het projectteam Waddengastronomie de tweede netwerkbijeenkomst, gericht op duurzaam waddenvoedsel, gastronomie en culinair toerisme. Waddengastronomie is een project van De Waddengroep, NHLStenden hogeschool en Visit Wadden. Het thema van deze tweede bijeenkomst is ‘Samen op pad met Wadden eten’.

Programma

Dit keer zijn we te gast bij activiteitencentrum Lauwersnest te Lauwersoog, aan de rand van het meer. We starten om 14:00 uur met een korte introductie van (de voortgang van) het Waddengastronomieproject. Tijdens deze middag zullen studenten van (o.a.) ROC Friese Poort ons mee nemen op weg langs de verschillende waddengerechten, waar ze vandaan komen en hoe ze te gebruiken zijn. Natuurlijk gaan we dat ook proeven! Binnen Groningen wordt ook al hard aan de weg getimmerd met zogenaamde Foodroutes en inspiratiekaarten en daarover zal een en ander verteld worden. Verder gaan we letterlijk en figuurlijk op pad; we gaan met elkaar in gesprek over samenwerken, netwerken en partnerschappen. Dat doen we samen met Visit Wadden.  

Meld je aan                                                                                                                       

Kom gerust (weer) langs en maak kennis of ga verder in gesprek met ondernemers uit het hele waddengebied; horeca ondernemers, voedselproducenten, marketeers, beleidsmakers, onderzoekers en culinair specialisten.  Samen zetten we een rijk en veelzijdig waddenvoedselmenu op de kaart; een nieuwe stap in de duurzame streekeconomie qua natuur, cultuur, sociaal en economisch op weg naar een brede welvaart op de eilanden en langs de kust van Noord-Holland, Fryslân en Groningen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Echter, bij afmeldingen na 23 juni wordt er wel 15 Euro in rekening gebracht in verband met de kosten voor de inkoop van de catering door de studenten van ROC Friese Poort. De bijeenkomst is van 14:00 – 17:00 uur in het activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Neem voor vragen contact op met Elysia.abbes@waddenvoedsel.nl

Bron NHL Stenden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *