Roompot denkt groot

HOLLUM – Ameland is gewaarschuwd: Roompot denkt groot. Vandaag staat er een pagina groot stuk in de Volkskrant over de ontwikkelingen van de Zeeuwse kust. In een oogwenk is het strand aan de monding van de Oosterschelde volgebouwd met strandhuisjes op betonnen palen en er komen er nog meer. Even niet opgelet, even een andere kant op gekeken en er wordt weer een vakantiepark in een natuurgebied uit de grond gestampt.

De ene Zeeuwse ondernemer of bestuurder is blij en dankbaar voor de impuls en de werkgelegenheid en de andere ondernemers en natuurbeschermers gruwen van de ontwikkelingen die wel erg op die van de Belgische betonkust gaan lijken.

Er is angst dat het Zeeuwse kapitaal van openheid, rust en ruimte wordt verkwanseld en de ontwikkelingen gaan sneller dan de bewoners bij kunnen fietsen.

Ameland is gewaarschuwd. Er ligt weliswaar nog geen plan wat Roompot precies met Boomhiemke voor ogen heeft, maar er ìs natuurlijk wel een plan. De voorbereidingen voor een nieuwe toekomst van het vakantiepark zijn niet voor de poes. De caravans die op Boomhiemke staan moeten wijken voor iets anders. Gemeente Ameland kan nog niet zeggen of de Roompot-plannen in het geldende bestemmingsplan passen, maar er wordt wel al gedacht aan verplaatsing van caravans naar natuurgebieden. Nog voor de Boomhiemke ontwikkelingen concreet zijn neigt Ameland al die kant op. Het Waddeneiland schermt net als Zeeland met rust en ruimte en open natuur. Ook voor Ameland geldt dat het zijn unique selling points niet moet verkwanselen.

– pagina 3 Volkskrant van 26 februari –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *