NAM voert werkzaamheden uit op Ameland

ASSEN – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint al ruim dertig jaar gas onder de Noordzee, de Waddenzee en op en nabij Ameland. Voor de Noordzeekust bevinden zich twee productieplatforms en aan de oostkant van Ameland ligt de landlocatie. De afgelopen maanden heeft NAM op de landlocatie werkzaamheden uitgevoerd aan een bestaande productieput met een mobiele boorinstallatie. Zij heeft  deze werkzaamheden afgerond en haalt het materiaal weer weg van Ameland.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Het transport van de mobiele boorinstallatie duurt circa twee weken, zeven dagen per week, met circa tien vrachtwagenritten per dag. Op een deel van de parkeerplaats vlak bij de strandopgang van Ballum is een tijdelijke overslagplaats ingericht om het materiaal over te zetten van speciale strandvoertuigen naar vrachtwagens voor transport naar vaste wal.

Voor aanvullende onderhoudswerkzaamheden die NAM tot half maart uitvoert zullen ook enkele ritten per dag nodig zijn voor de aan- en afvoer met extra benodigdheden. De meeste werkzaamheden en het transport vinden overdag plaats. Een klein gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden. NAM voert deze daarom ’s avonds en ’s nachts uit. Verlichting op de locatie is dan mogelijk zichtbaar

Overlast of vragen?

Neem dan tijdens kantooruren contact op met Hans Ardesch van NAM via 0592 36 39 58 of hans.ardesch@shell.com. Buiten kantooruren kunt u bellen met de centrale meldkamer van NAM via 0592 36 40 00. Meer informatie over de gaswinning op Ameland is te vinden op www.nam.nl

– ingezonden mededeling –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *