Nationale toppers op MTB Ameland

NES – Alle nationale toppers staan aan de start van de Strandrace tijdens MTB Ameland.

Op 7 en 8 maart 2015 wordt die voor de zesde maal georganiseerd door Stichting Sportpromotie Ameland

MTB Ameland is een weekend vol activiteiten en avontuur voor mountainbikers. Ameland is op zaterdag het decor voor de Dare 2b proloog, een individuele tijdrit van 6 kilometer door de Hollumer duinen en daarna voor de Strandrace Ameland. Voor de deelnemers die op beide onderdelen starten wordt er een speciaal combiklassement opgesteld; het is de ultieme uitdaging op 7 maart.

Op zondag start in alle vroegte de toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn 15, 30, 60 of 90 kilometer.

Voor het tweede jaar op rij is de spectaculaire strandrace onderdeel van MTB Ameland. Ook dit jaar is deze race onderdeel van de Lotto KNWU Strandrace Competitie en is het de voorlaatste wedstrijd voor het algemeen klassement.  Editie 2015 kent een enorm sterk deelnemersveld met veel nationale toppers. De winnaar van vorig jaar, de afgelopen periode door veel pech getergde Robbert de Nijs (Flexwinkel-Agu Mountainbiketeam), zal zijn titel op Ameland proberen te prolongeren. Dat hij hem niet niet cadeau krijgt weet hij bij voorbaat. Kapers op de kust voor de titel zijn onder anderen de rijders van het De Zeeleeuw/Imming Biketeam met Bram en Toon Imming plus de kersverse Nederlandse kampioen strandrace Richard Jansen.

Ook zal het team van Theo Schilder Tweewielers een gooi willen doen naar de titel. In dit team zit de leider van het algemeen klassement van de strandrace competitie, journalist en columnist Thijs Zonneveld. Sven Broekaart (Milremo-Beukers Biketeam) winnaar van het algemeen klassement van vorig seizoen gaat, na zijn knieblessure, voor zijn eerste overwinning op het strand van dit seizoen. Tevens zal het Koga Mountainbiketeam sterke deelnemers leveren met Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil en Bram Rood. En alsof dat nog niet genoeg is zullen er ook mannen aan de start staan die hun sporen in de sportwereld al dik verdiend hebben. Zo staat Maarten Kemperman, voormalig Nederlands kampioen mountainbiken en gangmaker van het Habitat-Mountainbiketeam aan de start. Hij wordt vergezeld door zijn teamgenoot Rob Barel. De meervoudig europees en wereldkampioen triathlon kan een start bij een sportevenement op zijn Ameland aan zich voorbij te laten gaan.

Bij de vrouwen start Nederlands kampioene Pauliena Rooijakkers (Parkhotel Valkenburg) als favoriete tijdens de Strandrace Ameland. Zij krijgt concurrentie van de winnares van Ameland en van het algemeen klassement vorig jaar, Alieke Hoogenboom (MBC-Noordbikers). Nina Kessler (Avanti) en Laura Hak (MTB-Noordwest) zijn de outsiders voor de titel. De dames starten om 14.15 uur, 20 minuten voordat de mannen hun race beginnen.

Met het einde van het klassement in zicht en met de kennis dat Ameland vorig jaar één van de zwaarste strandraces was, zal het dit jaar een spannende en enerverende wedstrijd worden.

6e MTB Ameland op 7 en 8 maart 2015

Programma zaterdag 7 maart 2015

  • 11.30 Dare 2b Proloog Boomhiemke, Hollum
  • 14:15 Start Strandrace Vrouwen Boomhiemke, Hollum
  • 14.35 Start Strandrace Licentiehouders Mannen Boomhiemke, Hollum
  • 14.37 Start Strandrace Basisleden KNWU Boomhiemke, Hollum
  • 14.40 Start Strandrace Recreanten Boomhiemke, Hollum
  • 15.55 Finish eerste deelnemers (ca) Boomhiemke, Hollum
  • 17.00 Prijsuitreiking strandrace/combi Boomhiemke, Hollum

Programma zondag 8 maart 2015

  • 09.00 Start Ameland Xtreme (Toertocht 90 km) Nes en Hollum
  • 09.30 Start Toertocht 60, 30 en 15 km Nes en Hollum
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *