Robert van Ameland wint hoofdprijs

AMSTERDAM – Amelander taxichauffeur Robert van der Wal, deelnemer aan het SBS6 programma The Biggest Loser, won niet de finale maar heeft toch de hoofdprijs. Een week eerder haalde hij met de hakken over de sloot de laatste ronde. Van de vier nog overgebleven kandidaten was hij het minst afgevallen. Datzelfde gold voor de finale. Het was Dave die de 25.000 euro won.

Afgelopen drie maanden is Robert meer dan 35 kilo afgevallen, zit hij onder de magische grens van 100 kilo en is zijn conditie drastisch verbeterd. De doorzetter won al een hometrainer, omdat hij in een 24-uurs training de langste afstand van allemaal had gefietst, en een vakantie naar Gran Canaria voor twee personen vanwege zijn snelste tijd met tien kilometer hardlopen.

Zijn huidige conditie en gewicht stemmen tot grote tevredenheid. "Dik tevreden,"  zegt hij daarover. De hoodprijs won hij door Marije, de jonge vrouw die hem een brief stuurde waarin ze vertelde te vallen voor zijn lieve lach. Het contact is in no time uitgegroeid tot een relatie en het zal naar alle waarschijnlijkheid Marije zijn die Robert vergezelt tijdens zijn reis naar de Canarische Eilanden.

In het afvalprogramma The Biggest Loser Holland gingen deelnemers de strijd aan met elkaar en hun overtollige kilo's, met als einddoel een gezonder lichaam en een sterkere geest. De deelnemers werden drie maanden lang begeleid door een team van professionals op weg naar een betere levensstijl. Marlayne Sahupala was de presentatrice. Vrijdag 29 november was de finale.

>>> lees hier ook over The Biggest Loser Holland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *