Restanten oorlog Ameland onderzocht

BALLUM – Ameland gaat de restanten van de Tweede Wereldoorlog die nog verborgen in de duinen liggen onderzoeken. De gemeente heeft een werkgroep opgericht naar aanleiding van het incident van vijf weken geleden waarbij een achtjarig meisje in een vijf meter diepe put in de duinen viel.
De werkgroep, die bestaat uit medewerkers van de gemeente, leden van de Bunkerwerkgroep, Rijkswaterstaat en burgemeester Albert de Hoop, wil uitzoeken waar de schacht waar het meisje in viel voor diende en of er nog meer onbekende overblijfselen van de oorlog in de duinen liggen. De schacht in de duinen bij Hollum is na het incident om veiligheidsredenen volgestort met zand. Deze zal voor het onderzoek weer worden uitgegraven. De werkgroep vermoedt dat het een schacht van een waterput is geweest. Op die plek in de duinen hebben barakken en een zoeklicht gestaan.

>>> lees hier Ameland tijdens WOII

>>> lees hier Meisje valt in gat in duin

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *