Regels strandrijden nog niet tussen oren

BALLUM – Amelanders hebben de regels die gelden voor op het strand rijden met de auto nog niet helemaal tussen de oren. Tijdens de herfstvakantie was er alom onduidelijkheid over wat wel en niet mag. Zelfs de politie was het spoor bijster, meldt burgemeester Albert de Hoop.

Amelanders hebben een collectieve ontheffing voor strandrijden in het winterseizoen. Die periode loopt van 15 september tot en met 30 april. De herfstvakantie van regio Noord behoort bij de afgesloten periode. In de zomerperiode en de herfstvakantie van Noord Nederland mag er niet op het strand worden gereden. In de kerstvakantie periode, wanneer het toch ook druk kan zijn, is het strand wel open voor Amelander automobielen, maar van strandracen kan geen sprake zijn. Veiligheid en natuurbescherming staat boven alles.

Wie buiten deze regels om op het strand wil rijden kan een ontheffing aanvragen op het gemeentehuis.

Op de website van gemeente Ameland zijn de regels te vinden onder het kopje: Beleidsregel rijden in natuurgebieden met motorvoertuigen 2007  Bij twijfel niet op het strand met je auto of brommertje, de politie handhaaft.

>>> lees hier  9-4-09 Vrees voor strandrijverbod

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *