DHK najaarsbijeenkomst op Ameland

HOLLUM – De Doopsgezinde Historische Kring (DHK) komt op 31 oktober voor haar najaarsbijeenkomst naar Ameland. Vanwege de Doopsgezind-Gereformeerde federatie heeft de DHK voor de locatie Ameland gekozen. De kring wil de bijzondere situatie op Ameland wat nader te bezien.
“Er hebben zich 109 mensen aangemeld en de opgave is nu gestopt. Meer kunnen we niet houden in Nes en Ballum,” zegt federatiedominee Rob Workel.

 

Alle vier de kerken van de federatie worden aangedaan en op elke plek zal een inleiding worden gehouden, waarna het programma elders wordt voortgezet. De deelnemers worden met bussen vervoerd.

Het programma begint om 13.00 uur in de Vermaning van Nes. Daar zal dr. Mirjam van Veen (wetenschappelijk medewerker aan de VU en groot kenner van Calvijn) een inleiding houden over “De polemiek tussen gereformeerden en doopsgezinden in de zestiende eeuw.”

Broeder Jan de Vries uit Hollum houdt daarna in de Vermaning van Hollum een inleiding over “De geschiedenis van de Doopsgezinde Gemeenten op Ameland tot de fusie in 1854.”

Na een wandeling door Hollum zal dominee Rob Workel in de Gereformeerde kerk aansluiten bij de ontwikkelingen na 1854, met de nadruk op de ontwikkelingen van de laatste jaren. Vervolgens staat de bus klaar om naar de laatste Vermaning in Ballum te gaan, waar de DHK- dag wordt afgesloten.

De deelnemers aan de DHK najaarsbijeenkomst kunnen tegelijkertijd genieten van de kunstmaandexposities in de kerken.


>>> lees hier 23-10-09 Doopsgereforzind op Ameland

>>> lees hier 26-10-09 Doopsgereforzinde bruilof

 © Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *