Dorpsbelang wil dorpendienst terug

BALLUM – Nog geen week geleden kreeg Ameland een eervolle vermelding bij de prijsuitreiking van de ROVER Reizigersprijs. Ameland werd geroemd omdat de gemeente opkomt voor  burgers en ondernemers als het om openbaar vervoer gaat. De verenigingen voor Dorpsbelangen van het eilanden willen niet van een eervolle vermelding weten. Zij zijn allerminst tevreden over het OV van het eiland.


De bereikbaarheid tussen de dorpen met het openbaar vervoer laat soms zeer te wensen over, menen de Dorpsbelangen. Wanneer de veerboot vertraging heeft, moeten de mensen die met de bus willen, wachten. De lange wachttijd kan reden zijn dat de mensen minder of niet met het openbaar vervoer gaan. Vooral in de periode van 1 mei tot 1 november, wanneer er veel gasten op het eiland zijn, is dit een probleem, zeggen de vertegenwoordigers van de Amelanders.

 


De Dorpsbelangen van Hollum, Ballum, Nes en Buren schreven gezamenlijk naar het college dat ze de dorpendienst terug willen hebben. Deze lijn onderhoudt een rechtstreekse verbinding tussen de dorpen en is niet afhankelijk van de aankomsttijd van de veerboot. De dorpendienst reed tot 1 januari 2005 en sneuvelde na een provinciale bezuinigingsronde.

 

>>> lees hier 23-10-09 Eervolle vermelding voor Ameland

 

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright. 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *