Medicijnrobot in gezondheidscentrum

NES – Het gezondheidscentrum van Ameland heeft haar medicijnrobot. Het grote en zware gevaarte van 3,5 bij 4 meter kwam woensdag met een enorme trailer naar het eiland.

Huisarts Rik Maters verbouwt in Nes een voormalige school tot gezondheidscentrum. De medicijnrobot krijgt daar haar plek. De robot biedt opslagruimte voor medicijnen, pakt ze in en geeft ze uit aan mensen die via een in te tikken unieke code hun medicijnen als een kroket uit de muur kunnen halen. De robot is onderdeel van een proefproject dat Maters samen met collega Paul Bögels uit Oude Bildtzijl uitvoert. De praktijk van Bögels kreeg in maart een medicijnrobot.

Patiënten kunnen dag en nacht bij de robot terecht voor hun pillen. Het voorraad beheer doet de robot zelf en bijvullen van de voorraadladen doet hij ’s nachts. Overdag verwerkt de robot de recepten die Maters uitschrijft en door diens assistente in het apotheeksysteem worden ingevoerd.
Maters verwacht dat de medicijnrobot half januari in gebruik kan worden genomen door de mensen op Ameland. Op 29 november wordt het gebouw opgeleverd. Daarna volgt een tijd van inrichten.

Zorgverzekeraar De Friesland en Provincie Fryslân ondersteunen het project. Het apparaat is gemaakt bij Wilee Techniek in Leeuwarden. Projectleider Remmelt Bakker (in grijze trui) van Wilee Techniek begeleidde de reis en plaatsing van de enorme kast waar patiënten straks hun medicijnen uit kunnen ‘pinnen.’

>>> lees hier 6-7-09 Honnedun gezondheidscentrum

© Persbureau Ameland 2009,
op dit artikel rust copyright. 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *