Reddingboottochten

HOLLUM – Voor een paar centen kun je een niet in geld uit te drukken tocht over de Waddenzee maken op een echte oude reddingboot. De Ida Mary heeft maanden in dok gelegen maar is er nu helemaal klaar voor, meldt eigenaar en schipper Jaap Boersma. Nog een paar dagen en dan kunnen de rondvaarten beginnen.
“De tocht begint met een korte rondleiding in de museumhaven waarna we aan boord gaan. Bij de Anna Margaretha wordt het huidige reddingswezen toegelicht, dan volgt een tocht over de Waddenzee. De route en de duur daarvan kan afhankelijk zijn van het tij en de wensen van de opstappers,” laat Boersma weten. Ida Mary heeft museumhaven Zeemanshoop als thuishaven en wil ook tochten voor bedrijven en families vanaf Holwerd ondernemen. De Kurt Carlsen, Ida Mary’s broertje, gaat Jaap Boersma komende winter opknappen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *