Reacties op Hokjesman

HOLLUM – Gisteravond was de Hokjesman op de televisie en wie het niet gezien heeft kan het terugvinden op Uitzending Gemist of bij de VPRO op de website. Het is zeker de moeite waard om even te bekijken. Michael Schaap heeft er een mooie uitzending van gemaakt en om de ironie moet je kunnen lachen. Dat hoort bij het concept Hokjesman.

Algemene opmerkingen van diverse reacties: Er zat wat veel Hollum en wat veel sunneklaas in.

Heinz Volkert, hij hoopt in december 89 te worden, volgt nog steeds Ameland en kijkt steevast als het eiland, waar hij jaren geleden als leraar Duits voor de klas stond stond, op de buis komt. Volkert vindt dat De Hokjesman zijn huiswerk beter had moeten doen:

“Van Ameland zijn we weliswaar ruim 32 jaar geleden vertrokken, nadat we er bijna 28 jaar gewoond hadden, maar als er iets van Ameland op de TV komt, dan gaan de gedachten nog steeds een sprong in de tijd terug maken. Zo heb ik vannacht, toen ik de slaap niet zo goed kon vatten, nog de video-opname van de ‘Hokjesman’ bekeken. Om iets positiefs over de uitzending te zeggen: er is veel werk van gemaakt om iets over Ameland te zeggen. Veel werk, maar toch vond ik Ameland als geheel en als zodanig niet goed uit de verf komen. De aanpak van de ‘Hokjesman’ vond ik soms irritant en zijn gesprekken vond ik vaak neerbuigend in die zin, dat hij naar mijn gevoel ‘de Amelander’ als een eigenaardig soort mensen behandelde. Mijn tweede bezwaar was, dat het accent te zwaar op Hollum lag. Begrijp me goed: ik zeg dit niet, omdat ik nou toevallig in Nes heb gewoond. Het “oord hoord oppe soorder” is me even lief als het “oad hoat oppe soader”. Maar de nadruk lag onevenwichtig zwaar op Hollum en hing de rest erbij aan. Een ander bezwaar is, dat de aanpak van de ‘Hokjesman’ bij de kijker de indruk doet ontstaan, dat het op Ameland hoofdzakelijk om de “sunneklazen” gaat. En dan doe je Ameland toch echt te kort. Misschien weet je nog, dat ik vele jaren ook aan ‘sunneklazen’ heb gedaan. Het was zelfs zo, dat er mensen waren, die mij ‘in het pak’ hadden gezien, terwijl ik er al mee gestopt was! Al met al zeg ik, dat de ‘Hokjesman’ zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. Ameland heeft beter verdiend.

Een heel verhaal, maar zo kwam het bij me over. Met hartelijke groeten,

Heinz Volkert”

bekijk hier aflevering van de Hokjesman De Amelanders

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *