Reactie van college op sluiting De Stelp

BALLUM – Het college van burgemeester en wethouders van Ameland geeft de volgende reactie op de sluiting van De Stelp:

"De gemeente Ameland is door Pasana op de hoogte gebracht van de sluiting van Zorgcentrum De Stelp. Zowel het college als de raad hebben zich uitgesproken voor een goede voorziening voor zieken en ouderen op ons eiland. De gemeente is met de verantwoordelijke partijen, waaronder Pasana, Thuiszorg Het Friese Land en het Zorgkantoor, in gesprek om de ouderenzorg/verpleging op het eiland te borgen. Het uitgangspunt is dat bewoners zo lang mogelijk op ons eiland kunnen blijven wonen."

Wethouder Linda van der Deen, die tot deze zomer zelf in De Stelp werkte, kan er concreet nog niets over zeggen. Insteek van de gesprekken met de verschillende betrokken partijen is dat de bewoners die nu in De Stelp zitten en de toekomstige zorgbehoeftigen op Ameland kunnen blijven wonen. Zodra er iets concreets te melden is komt de wethouder ermee naar buiten.

Intussen is De Stelp bezig met de voorbereidingen van het vijftig jarig bestaan. Een medewerker: "We gaan het gewoon vieren. Dan moet de knop maar even om. We weten nu dat De Stelp niet nog eens vijftig jaar bestaat."

⇒ Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *