Radio zoekt Ameland expats

Bol.comLEEUWARDEN – Na een eerdere succesvolle serie van 20 programma’s over Nederlanders die in het buitenland wonen start Internet Radio Nederland Broadcasting (IRNB) met ingang van 1 juni een nieuwe serie programma’s over Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn. Dit kunnen mensen zijn die als expat voor een korte periode in het buitenland wonen maar ook Nederlanders die zich blijvend in het buitenland gevestigd hebben. Waarom is iemand uit Nederland vertrokken om in het buitenland een camping is gaan runnen of naar Seattle in de Verenigde Staten te verhuizing om zich vervolgens bezig te gaan houden met toerisme. Een Nederlander die zich inzet voor het behoud van een historische brug over de Dordogne en een ander van een plaatselijk kerkje. Hoe komt een Nederlandse in een Franse gemeenteraad.

Stuk voor stuk interessante verhalen met eigenlijk maar één vraag, waarom doen ze dat. In de nieuwe aflevering is gisteren gestart. Het eerste verhaal gaat over een voormalig rechercheur van de Amsterdam politie die als eerste en enige visboer met zijn kraam op markten in Frankrijk staat en daar Hollandse haring, lekkerbekjes en kibbeling verkoopt. Hij vertelt er uitvoerig over.

Naast de verhalen die de radiomakers al hebben, nodigt IRNB mensen uit familie, vrienden of kennissen die in het buitenland woonachtig zijn door te geven zodat het radiostation ook met deze personen contact op kan nemen om hun verhaal te horen. Dit is het beste te doen via info@irnb.nl t.a.v. het programma Holland op Zaterdag.

De nieuwe programmareeks wordt vanaf zaterdag 1 juni a.s. uitgezonden en is te beluisteren in het programma Holland op Zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 22.00 en 01.00 uur op www.irnb.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *